בניינים משותפים זה עסק מורכב. עסק המורכב מהרבה בעלי הדירות שאמורים לחיות במשותף במידה כזו או אחרת. בסופו של דבר, מדובר ברכוש משותף ובו כולם גם משתמשים בשירותי הבניין, אם זו המעלית, הלובי, חדר המדרגות או המקלט.
לעיתים הבניין דורש שיפוץ בעקבות בלאי והתיישנות, אך לא כל הדיירים מסכימים לשיפוץ או שלכל אחד יש דעה אחרת על סוג השיפוץ הנדרש. כאשר יש מחלוקות ולא מצליחים להגיע להסכמות בין כל הדיירים, פועלים על-פי חוק שיפוץ בנין משותף אשר קובע נהלים ברורים בעניין. אתם מוזמנים לקרוא על כך במאמר שלפניכם.
מהו חוק שיפוץ בנין משותף
שיפוץ בנין משותף עלול לגרור הרבה מחלוקות. חלק מהדיירים מעוניינים וחלק לא, יש המכונים לשיפוץ מינימאלי ויש כאלו האומרים שאם כבר שיפוץ אז שיהיה חדשני ויוקרתי.
דיירי הבניין כולם מחזיקים יחד ברכוש משותף עליו הם צריכים לקבל החלטות. אך האם ההחלטות צריכות להתקבל פה אחד? לפי חוק שיפוץ בניין משותף התשובה היא לא. יש לקבל הסכמה של 51% מהדיירים בבניין אם מדובר בעבודות שיפוץ שהכרחי לבצען. למה הכוונה? לביצוע שיפוץ שמטרתו לשמר ולהחזיר את מצב הבניין כפי שהיה כשנמסר לדיירים.
כמו כן, את שאר בעלי הדירות המתנגדים לפרויקט ניתן לחייב לשלם את חלקם. כך למשל, ניתן יהיה לפעול על-פי חוק שיפוץ בניין משותף לטובת תיקון מערכת הביוב, תיקון סדקים במבנה, טיפול בצבע דהוי ובברזל חשוף.
היכנסו להתרשם מהאתר של י.א בנייה ופיתוח
כיצד מתנהלת החלטה על שיפוץ של בנין משותף?
כדי לקבל החלטה משותפת ולהחליט על ביצוע שיפוץ לבניין משותף נדרשת התנהלות חוקית לפי הפרוטוקול של החלטות של בנין משותף. יש להודיע לכל בעלי הדירות על קיום אספת הדיירים בנוגע לעניין השיפוץ של הבניין ולהסביר להם את הסיבות לביצוע השיפוץ.
דוגמא לשיפוץ שימור מצב קיים
בנין בן 8 קומות עם 32 דירים אשר נבנה בשנת 1970 וגמר המבנה הוא טיח. הדירים מבקשים לשפץ את הבניין בגלל סדקים שהתחילו להופיע בקירות, ברזל חשוף וצבע דהוי. לביצוע שיפוץ של טייח חדש עם גמר שליכט צבעוני נדרש רוב של 51% מהדיירים כדי לקבל את ההחלטה. לפי חוק שיפוץ בנין משותף, את הדיירים המתנגדים לפרויקט ניתן לחייב לשלם את חלקם.
דוגמא לשיפוץ בנין משותף הכולל שינוי חומרי הגמר
כדי לקבל החלטה על שיפוץ בנין הכולל החלפת גמר שפריץ מיושן לגמר שיש טורקי איכותי נדרש רוב של 75% מהדיירים לפי חוק שיפוץ בנין משותף, משום שמדובר בחומרי גלם יקרים יותר.
בנוסף, לא ניתן לחייב את הדיירים המתנגדים לשלם את חלקם בעלות החלפת גמר הטייח בגמר השיש אך ניתן לחייבם לשלם על חידוש טייח וגמר שליכט צבעוני. שאר הדיירים המעוניינים בגמר שיש ישלימו את ההפרש שנוצר.
השארת תגובה